
عنوان مسابقه | |
چالش پیاده سازی بلادرنگ الگوریتم های تشخیص اشیاء در تصاویر SAR | |
اهداف برگزاری مسابقه | |
هدف پیدا کردن اهدافی نظیر ساختمان و خودرو در تصویر SAR میباشد. به طوری که تعداد اهداف شناسایی شده در تصویر داده شده به شرکت کننده دارای کمترین میزان تفاوت با تعداد صحیح اهداف مذکور (ساختمان و خودرو) باشند. بدین منظور از الگوریتم CFAR با هدف استخراج ویژگی از کامپوننت های ایجاد شده توسط تابع connected component (ماشین و ساختمان) استفاده می کنیم. ضمنا ناحیه کاندید که قبل از الگوریتم CFAR به دست می آید، توسط الگوریتم های Connected Component و level set ایجاد میشود. | |
توضیحات | |
امروزه در هزارهی سوم، بیش از ۹۶% سیستمهای کامپیوتری را سیستمهای نهفته (Embedded Systems) تشکیل میدهند. سیستم نهفته یک سیستم پردازش اطلاعات است که درون محصول فراگیرندهی آن نهفته است. بستر کاربرد چنین سیستمهایی بسیار گسترده است و از تلفنهای راه دور تا بسیاری از تجهیزات نظامی را در بر میگیرد. سیستمهای نهفته با مشخصههای متنوعی شناسایی میشوند. یکی از این مشخصهها که در بیشتر این سیستمها مشترک است، استفاده از همطراحی یا طراحی توأمان سختافزار و در ادامه، ابتدا به منظور آشنایی بیشتر با مفاهیم مورد استفاده، به معرفی مختصری از فناوری تشکیل تصاویر SAR، پردازش آن و تشخیص اهداف در تصاویر SAR می پردازیم.پس از آن، مساله مورد نظر این دوره از مسابقات مطرح خواهد شد.
۲ - فناوری تشکیل تصاویر SAR و ضروت تشخیص اهداف سیستمهای تصویربرداری synthetic aperture radar (SAR) به دلیل توانایی تصویربرداری در روز یا شب و هر شرایط اقلیمی و همچنین پوشش سراسری تمام زمین و از سوی دیگر وضوح بالای آنها، برای تشخیص اهداف بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. از اهمیت این تصاویر میتوان به مشاهدهی نواحی زمین و نظارت بر آن، تشخیص اهداف، پایش نواحی ساحلی، شناسایی لکههای نفتی و دیدهبانی بلایای طبیعی نام برد. در حال حاضر پرتاب فضاپیماهای SAR، فرصت بسیار خوبی برای اخذ تصاویر روزانهی SAR با وضوح مکانی بسیار بالا فراهم آورده است. در نتیجه تفسیر خودکار تصاویر SAR امری بسیار مهم و لازم است. به هر حال، پردازش و تفسیر تصاویر SAR به دلیل وجود نویز اسپکل، بسیار مشکل است. روش مجموعه سطح، روشی ساده برای تخمین تغییر یک منحنی متحرک است که به طور وسیعی در کارهای پردازش تصویر و بینایی ماشین به ویژه برای تعیین مرزهای اشیاء مورد استفاده قرار میگیرد. این الگوریتم بر آن است تا با استفاده از یک تابع مجموعه سطح مرزهای شکلهای مختلف را مشخص کند. به طور کلی، الگوریتمهای مجموعه سطح به دو دستهی بر پایهی لبه و بر پایهی ناحیه دستهبندی میشوند. مدلهای بر پایهی لبه از یک تابع متوقف کنندهی لبه که متناسب با عکس گرادیان تصویر است، برای توقف کانتورها در لبهها استفاده میکنند. از آنجایی که گرادیان گسسته محدود است، این تابع هیچگاه به صفر نمیرسد. الگوریتمهای مجموعه سطح بر پایهی لبه به نویز حساس هستند. از آنجایی که اسپکل از تصویر حذف و یا کاهش داده نمیشود، استفاده از الگوریتمهای مجموعه سطح بر پایهی لبه احتمال ایجاد خطا و عدم تشخیص صحیح را افزایش میدهد. الگوریتمهای مجموعه سطح بر پایهی ناحیه از اطلاعات آماری درون و بیرون کانتورها برای کنترل تکامل کانتورها استفاده میکنند. این مدلها حساسیت کمتری به نویز دارند و همچنین عملکرد بهتری روی تصاویر با لبههای ضعیف و یا بدون لبه دارند. در نتیجه مزایای بیشتری نسبت به مدلهای بر پایهی لبه دارند.
۳ - صورت مساله مساله مورد نظر این مسابقه با الهام از الگوریتم تشخیص اهداف، که پیشتر توضیح داده شد، به صورت زیر تعریف میگردد: هدف پیدا کردن اهدافی نظیر ساختمان و خودرو در تصویر SAR میباشد. به طوری که تعداد اهداف شناسایی شده در تصویر داده شده به شرکت کننده دارای کمترین میزان تفاوت با تعداد صحیح اهداف مذکور (ساختمان و خودرو) باشند. بدین منظور از الگوریتم CFAR با هدف استخراج ویژگی از کامپوننت های ایجاد شده توسط تابع connected component (ماشین و ساختمان) استفاده می کنیم. ضمنا ناحیه کاندید که قبل از الگوریتم CFAR به دست می آید، توسط الگوریتم های Connected Component و level set ایجاد میشود.
اطلاعات مورد نیاز برای آغاز کار:
ابعاد تصویر: ۷۶۸ * ۱۲۸۰ (تصویر مورد نظر مسابقه را از اینجا دانلود نمایید)
فایل .m نرم افزار matlab مربوط به کل الگوریتم
توجه: کد matlab الگوریتم تشخیص اهداف SAR مورد استفاده برای حل مسألهی مسابقه نیز در اختیار شرکتکنندگان قرار داده شده است که میتواند برای درک بهتر صورت مساله و بررسی صحت عملکرد سامانه طراحی شده توسط تیمها مورد استفاده قرار بگیرد. (کد نرمافزاری الگوریتم را از اینجا دانلود نمایید)
۴ - نحوه اجرای مسابقه و ارزیابی پیادهسازیهای انجامشده
فایل مربوط به اطلاعات پیکسلهای تصویر SAR پیش از شروع مسابقه (در روز برگزاری مسابقه) در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد. در زمان برگزاری مسابقه، ابتدا سایر مقادیر اولیه مورد نیاز برای شروع کار نظیر تصویر نهایی SAR مدنظر از طریق دبیرخانه کنفرانس در اختیار شرکتکنندگان قرار خواهند گرفت.
ارزیابی نتیجه مسابقه بر مبنای دو پارامتر “زمان اجرا و خاتمهی الگوریتم” و “هزینهی بستر پیادهسازی” الگوریتم خواهد بود. به طوری که زمان اجرا و هزینهی کمتر دو هدفی هستند که انتظار میرود شرکتکنندگان به بهترین شکل به تعادل برسانند. به عبارت دیگر بتوانند کمترین میزان را برای عبارت زیر حاصل کنند:
( زمان اجرا و خاتمهی الگوریتم X هزینهی بستر پیادهسازی )
۱-۴- محاسبهی “زمان اجرا“
در روز مسابقه زمان دقیق اجرای الگوریتم توسط داوران ارزیابی و محاسبه می گردد.
توجه: در روز مسابقه، سامانه داوری جهت ارسال و دریافت دادهها و همچنین محاسبهی زمان اجرای تیمهای مختلف شرکتکننده، در سایت کنفرانس تعبیه خواهد شد. قطعه کد طراحیشده جهت اجرا بر روی ریزپردازنده ARM Cortex-A9 بعنوان هستهی سامانه داوری قرار داده می شود.
تصویر بورد آزماینده مذکور را در ادامه میبینید.
برد ZTURN
۲-۴ - محاسبهی “هزینه بستر پیادهسازی“
با توجه به قوانین مسابقات در بخش همطراحی سختافزار/نرمافزار، استفاده از کلیه بوردهای سخت افزاری و سخت افزاری/نرم افزاری تجاری رایج در بستر همطراحی مجاز است. برای محاسبهی هزینه بستر پیادهسازی، قیمت بوردهای مورد استفاده توسط شرکتکنندگان توسط تیم داوری مسابقات بر مبنای قیمتهای به روز و از سایت شرکت سازنده بورد استعلام خواهد شد. البته قابل ذکر است که در صورت عدم استفاده از بوردهای تجاری و ساخت بورد اختصاصی توسط شرکتکنندگان؛ تیم داوری مسابقات نسبت به تخمین هزینه آن اقدام خواهند نمود. علاوه بر آن قیمت هرگونه سیستم پردازشی دیگر مانند لپتاپ و یا کامپیوتر رومیزی، که در زمان اجرای الگوریتم نیاز به وجودشان باشد، جداگانه بر اساس مشخصات سختافزاری و نرمافزاری آنها محاسبه و به هزینه بورد اضافه میگردند.
توجه : به غیر از سامانه داوری که توسط تیم برگزاری مسابقات آماده خواهد شد، فراهم آوردن هرگونه سختافزار/نرمافزار مورد استفاده در بستر همطراحی شرکتکنندگان در روز مسابقه بر عهدهی تیمهای شرکتکننده است.
| |
تاریخ پایان ارسال اصل آثار | 1399-08-25 |
تاریخ اعلام نتیجه بررسی اصل آثار | 1399-08-28 |